13.8 C
Skopje
18.10.2021 - 22:02

Ознака: невакцинирани

Германија бара невакцинираните да си ги плаќаат трошоците за лекување

Оние кои не сакаат да се вакцинираат против коронавирусот треба да ги сносат финансиските последици од таквата одлука, рече министерот за здравство на Германија,...

Институтот „Роберт Кох“: 98,5 проценти од починатите од ковид се невакцинирани

Германскиот институт „Роберт Кох“ за прв пат објави податоци што укажуваат дека масовната вакцинација, исто така, штити од нови соеви на коронавирусот. Досега, близу...

Делта-сојот најмногу се шири во области со мала покриеност на вакцинација

Случаите на ковид-19 растат поради брзото пренесување на делта-сојот во области каде што опфатот на вакцинација е низок, соопштија претставници на Светската здравствена организација...

Попис со невакцинирани попишувачи?

Ако навистина невакцинирани попишувачи го вршат пописот, тогаш тоа, несомнено, повторно ќе им даде аргументи на оние што најавуваа дека нема да примат во...

Вакцинирани напред, невакцинирани стој

Дали најавите за ограничено движење на невакцинираните ќе создадат нова поделба кај луѓето? Дали ова може да се толкува како дискриминација, со оглед на...

Aдеми: Една од опциите е невакцинираните деца да се запишат на...

Се разгледува опцијата за запишување на невакцинираните деца на училиште, кои потоа би биле вакцинирани, најави министерот за образование Арбр Адеми. -Една од опциите кои...

Висок процент невакцинирани деца

Во Црна Гора и натаму е висок процентот на невакцинирани деца против мали сипаници, рубеола и заушки. Процентот на невакцинирани деца изнесува 25 отсто,...

Се бараат невакцинираните деца за морбили

Службите за имунизација при Здравствените домови ја проверуваат евиденцијата и бараат невакцинирани или нецелосно вакцинирани деца, за да ги повикаат родителите да ги донесат...