8.8 C
Skopje
28.11.2021 - 2:47

Ознака: Невакцинираните

Нов Зеланд го укинува карантинот, во Европа протести и казни за...

Пипалата на пандемијата различно распространети Додека Европа се соочува со досега невидени размери на нови инфекции од коронавирусот и паралелно враќање на рестриктивните мерки, но...

Се стега обрачот околу невакцинираните

Иако официјално вакцинацијата против ковид-19 не е задолжителна, сепак сите мерки што деновиве се носат во Европа и во светот значат сѐ поголеми ограничувања...

Aлбанија го заостри влезот за невакцинираните

Во Албанија од вчера се во сила новите мерки против коронавирусот. Владата на Албанија соопшти дека ниту еден странски или албански државјанин не може...

Невакцинираните најизложени во четвртиот бран на коронавирусот

Заради поголема имунизација на населението, земјите од регионот се одлучуваат и за воведување „рестриктивни“ правила за одржување јавни собири и манифестации што се однесуваат...

Невакцинираните се најризични за четвртиот бран на коронавирусот

Заедничко за сите земји во регионот е што вакцинацијата го достигна својот максимум, што е недоволно за стекнување на т.н. колективен имунитет на населението....