Ознака: најубав

Филм што ни го обезбеди најубавиот можен епитет – медена земја

Македонскиот кандидат во две категории, за документарен и за филм од странско говорно подрачје, „Медена земја“, иако не успеа да се закити со статуетка,...

Роберт Патисон е најубав маж на светот

Де Силва во своето истражување ја користел формулата на златните пропорции на грчката убавина, за која уште од античко време се верува дека ја...

Исклучително вредни археолошки наоди кај Старо Бонче

Откриени се мошне вредни наоди од раноантичкиот период: сребрена алка со завршетоци во вид на змиски глави, фибула-копча од малоазиски тип, сребрена конусна обетка,...