Ознака: најстара личност

Кане Танака со 117 години е најстарата личност во светот

Да се биде постојано активен исто така е важно. Госпоѓа Танака се буди и станува секој ден во 6 часот наутро. Таа учи математика...

Почина најстарата личност во Европа на 116-годишна возраст

Италијанката Џузепина Робуки, која, според наводите на властите беше најстарата личност во Европа и втора најстара во светот, почина денес на 116-годишна возраст. Робуки живееше...