Ознака: најстара жена

Најстарата жена на светот уште свири и пее

Хулија Флорес Колке од Боливија е најстарата жена во светот. И покрај тоа што на 26 октомври ќе наполни 118 години, оваа Боливијка...

По смртта на најстарата жена на светот, Гркинка ја презема титулата

Најстара жена на планетата е Гркинката Катерина Карнару од грчкиот остров Пелопонез, која има 112 години, а која со оваа титула се стекна откако...