-6.2 C
Skopje
26.1.2022 - 7:02

Ознака: Најмоќна

Мртва трка на суперсилите за најмоќна армија во светот

Армиите низ светот ги очекува период во кој супермоќниците, односно САД, Русија и Кина ќе ги израмнат своите воени капацитети. Овие податоци неодамна ги...

Најмоќната електрична јагула на светот пронајдена во Амазон

При ДНК-анализа група научници открија дека во амазонскиот речен слив живеат целосно нови видови електрични јагули, од кои една од нив е во состојба...