Ознака: најмлад починат пациент

Младиот скопјанец кој почина, единствен ризик фактор бил гојазноста

Тиесет и еденгодишниот пациент кој претпладнево починал на Инфективната клиника во Скопје е најмладиот починат пациент во Македонија од коронавирус. Бил примен во болница...