Ознака: Најмистичниот

Најмистичниот град во светот се наоѓа 36 метри под вода

Остатоците од античкиот град Дварка во индиските води отвораат многу прашања на кои нема одговор. Златниот град, кој според најновите истражувања е стар најмалку...