17.8 C
Skopje
26.9.2021 - 23:50

Ознака: најголема ајкула

Мегалодон – најголемата ајкула во светот

Најстарите фосили од мегалодонот може да се датираат од пред околу 20 милиони години, а во следните 13 милиони години оваа огромна ајкула доминирала...