13.8 C
Skopje
20.9.2021 - 4:09

Ознака: нашето

Неверните томовци од нашето маало

Доволно е само да се отворат социјалните мрежи и да се прочитаат коментарите под информациите за ковид-19, особено оние што се поврзани со претстојните...

Кртовите и кртиците од нашето МВР

Дали министерот (некој го) заглавил во маѓепсан круг или во мрежата на организиран криминал, за која повеќепати беше потврдено дека мошне добро функционира во...

Уште еднаш за нашето (не)знаење

Во мојот последен напис во овој весник на темата за националните интереси, јас споменав дека имаме сериозно политичко незнаење. Од денешна перспектива, веќе ми...

Хероите од нашето маало

Наметнувањето на онлајн наставата создаде своевидни херои на денешницата, кои самоиницијативно почнаа да наоѓаат начини да им помогнат на најзагрозените категории граѓани. Еден од...

Канонското право на Вартоломеј за апелација е формула за решавање на...

Правото на МПЦ да ја бара таа апелациска постапка произлегува од фактот што повеќе од 70 години нејзините епископи не можат да се договорат...

Новото дисидентство – насушна потреба на нашето општество

Во последно време сме сведоци на жестоки обвиненија упатени кон неистомислениците. За неистомислениците почна да се говори како за неурамнотежени, хистерични и психички растроени...

Како влијаат емоциите врз нашето тело?

Традиционалната кинеска медицина познава седум основни емоции - лутина, среќа, грижа, замисленост, тага, страв и шок, и секоја од нив е поврзана со функционирањето...

Интересни вистини за нашето тело

Секој дополнителен килограм телесна тежина го присилува телото да формира околу 20 км нови крвни садови. Кога го знаеме тоа, не е тешко да ја...