Ознака: наша

Македонските политичари непребирливи за вакцините

НАША АНКЕТА Долгоочекуваната имунизација во Македонија против ковид-19, иако со симболичен број дози од донацијата на Србија, официјално започна вчера, на 17 февруари. Според најавите,...

Тел Авив има одлична енергија и прекрасни луѓе

Тамара Тодевска, наша претставничка на „Евровизија“ Секојдневно добивам пораки од луѓе од Македонија и од Европа со благодарност за пораката на „Prоud“. Верувам дека...

Танушевци – наша ненаучена лекција

ДЕСЕТ ГОДИНИ ОД ДЕМАРКАЦИЈАТА НА ГРАНИЦАТА СО КОСОВО Десет години по демаркацијата на македонско-косовската граница, „Нова Македонија“ на терен го посети планинскиот пограничен регион, кој...