3.8 C
Skopje
30.11.2021 - 3:46

Ознака: нашата

Што ќе донесе за Македонија ерата по Меркел

Германија шеснаесет години е прв и најголем економски партнер на Македонија. Во сферата на политиката, влијанието и зборот на Германија секогаш имале посебна специфична...

Што можеше, а што не направи „нашата“ дипломатија за македонското...

Почитувани читатели, моите, а се надевам и вашите предци, имаа една изрека „со страв се живее, ама со срам не“. Стравот е индивидуален и...

Кога ќе дојде златната доба во нашата цивилизација?

Во науката од Декарт па наваму, а посебен замав таа мисла зеде во времето на позитивизмот, е мислата дека постои само материјален, појавен свет....

Како влијае пандемијата врз нашата меморија

Многумина денес се изолирани во своите домови поради пандемијата. Полека работните денови почнуваат да личат на викендите, а сето тоа е лошо за сеќавањата Ако...

Како влијаат маските за лице на нашата комуникација?

Што можеме да научиме од жените што носат превез и комуницираат со околината без проблеми? Хуманитарните организации сметаат дека сите што работат во јавниот...