12.1 C
Skopje
23.4.2019 - 22:31

Ознака: нација

Нацијата, мултикултурноста, граѓанскиот концепт и двоетничката реалност

Што понатаму и која состојба ја покажува сегашниот „карактерен идентитет на државата“? Менува ли нешто промената на Уставот и уставните амандмани направени по Преспанскиот...

Татко на нацијата или татко на партијата?

Колку и какви филтри е потребно да се поминат за да се најдат луѓе со личен и професионален интегритет и кредибилитет, кои ќе бидат...

Косовците жедни преку (Гази)вода

„Знам што сакате да слушнете, но не можам да ви кажам тоа. Доволно сум одговорен, но знам дека знаете колку се бориме за народот...

Ние сме носители на суверенитетот на нашата земја, ние сме демосот

Република Македонија се брани со ум и со срце, без насилство, но со силна и со недвосмислена волја да се стои на својот став...

Новородена нација во предлозите на Атина

Ситуацијата речиси е апсурдна. Со влезот во НАТО и некогаш во ЕУ најверојатно дека македонската држава ќе добие нешто вредно, ќе се нареди во...