Ознака: национални телевизии

Националните телевизии се жалат од пиратеријата на кабелските оператори

Десетици пријави против кабелските оператори се проследени до Обвинителството, но тоа не постапува по нив, а телевизиите со години се тероризирани од пиратеријата што...

За националните телевизии се прифатливи законските измени за аудио и аудиовизуелни...

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими делегација на Македонска медиумска асоцијација на приватни национални телевизии. Претставниците на петте македонски национални телевизии ги пренесоа аргументите, фактите и...

Двајца „за“, тројца „против“, или обратно

Деновиве многу од луѓето со кои се среќавам, дали на улица или во продавница, ми го поставуваат истото прашање: „Комшија, што е ова што...