Ознака: национален идентитет

Јазикот како непокорна тврдина на македонскиот национален идентитет

Битолската гимназија слави 75 години од почетокот на наставата на македонски јазик Хроничарите запишале дека кон крајот на 19 и почетокот на 20 век, пред...