13.8 C
Skopje
23.9.2021 - 22:47

Ознака: нафтено поле

Ново нафтено поле во Намибиjа ќе загрози 130.000 слона

Истражувачки проект што се реализира во Боцвана и во Намибиjа на африканскиот континент претставува закана за екосистемите, локалните заедници и за дивите животни, предупредуваат...