3.8 C
Skopje
5.12.2021 - 23:36

Ознака: научен собир

Визии на претседателите за иднината на Македонија

На собирот свое видување за околностите и предизвиците во државата дадоа актуелниот претседател Стево Пендаровски, поранешните шефови на државата, Ѓорги Иванов и Бранко Црвенковски, како...

Пендаровски: Со личен пример да придонесеме за деескалација на тензиите

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на свечениот научен собир „Современата македонска држава – две етапи во процесот на нејзиното формирање и развој: 1941...

Други ќе печалат, ние ќе губиме – зборовите на Мисирков актуелни...

Научен собир во МАНУ посветен на Крсте П. Мисирков Излагањата на научниот собир во МАНУ беа израз на современата македонска научна мисла, која се стреми...

Научен собир „Доцносредновековни градови во централните делови од Балканскиот Полуостров, генеза...

Во Прилеп денеска продолжи меѓународниот научен собир „Доцносредновековни градови во централните делови од Балканскиот Полуостров, генеза развиток и структура“, кој започна вчера , а...