Ознака: настан

Настан „Да инвестираме во футуризмот“

Настанот „Да инвестираме во футуризмот: културните пејзажи на еден постсоцијалистички град“, во организација на центарот за научно истражување и промоција на културата ХАЕМУС, во...

Првпат кај нас ќе се избира маж на годината

Оваа година првпат ќе се одржи избор на „Мажи на годината“ во Македонија. Настанот ќе се одржи на 28 ноември (средa), во „Тренд гастро-бар“,...

Оваа година Македонија првпат дел од глобалниот настан „Бетапич“

Оваа година како дел од глобалниот настан, „Бетапич“ првпат ќе се одржи и во Македонија, на 6 и 7 октомври 2018 година, во просториите...

Сто години од раѓањето на архитектот Борис Чипан

Јубилејот „100 години од раѓањето на архитект Борис Чипан“ ќе биде одбележан со низа настани денеска во вилата „Уранија“ на МАНУ во Охрид. Манифестацијата...

Фудбалските мундијали – од едно фијаско до првокласен настан

На 52 дена до почетокот на 21-то Светско првенство во Русија, фудбалскиот свет веќе пулсира со мундијалот, со репрезентациите, со најголемите ѕвезди. Приказната за...