Ознака: наставнички пленум

Наставнички пленум бара покачување на платите во образованието од 1 март

Наставничкиот пленум бара зголемувањето на платите за вработените во образованието од 7 отсто, кое е предвидено со годинашниот буџет, согласно со колективниот договор и...

Наставничкиот пленум се заканува со бојкот на наставата ако не се...

Наставничкиот пленум бара зголемување на платите на наставниците во основното и во средното образование и планира бојкот на наставата од почетокот на новата учебна...