Ознака: наставници

Светот на образованието ги брише границите

Во Будва, Црна Гора, неодамна се одржа втората регионална конференција на најдобри наставници на поранешна Југославија под мотото „Светот на образованието ги брише границите“,...

Да имаш свое јас е првиот и основен чекор за да...

Да, сте правеле компромиси со ДУИ и сте го доуништиле системот, сте ги отепале Собранието, судовите, Уставот.... сè, за „големата слика“ и „поважните работи“....

Повеќето од наставниците се оценети со тројка

Просечната оценка за исполнување на работните обврски на наставниците и стручните соработници е 3,4. За остварување на образовните цели, училиштата се недоволно опремени со...

Наставниците на Флорида ќе можат да носат оружје во училниците

Конгресот на американската сојузна држава Флорида усвои закон со кој им се дозволува на наставниците да носат оружје во училниците. Законот е усвоен како...

Ученици и наставници од Грција, Малта и од Шпанија гости на...

Основно училиште „Мирче Ацев“ во скопската општина Ѓорче Петров деновиве им е домаќин на 18 наставници и ученици од Грција, Шпанија и од Малта,...

Ученици и наставници пишуваат есеи за Алијансата

Министерството за одбрана распиша конкурс за средношколци, за есеј на темата „НАТО и јас“, кој завршува денеска, на 29 март, а авторите-средношколци на трите...

Наставници со петки, ученици со единици

Во анализата што се однесува на македонскиот образовен систем резултатите покажуваат дека нашите ученици, за жал, покажуваат перманентно слаби резултати. За надминување на ваквите...

Помалку ученици, повеќе наставници

Веќе години, а не само и овие денови, се говори за состојбите во нашето образование. Коментарите се од природа колку сме писмени, колку квалитетно...

Со тандем наставници до здрава младина без деформитети

Почнува часот по физичко. Во салата, 31 ученик од второ одделение. Одделенската наставничка Тиљај Адеми ги реди децата во ред. Плеска со рацете и...

МОН: Јулските плати на вработените во средно образование се легнати на...

Платите за вработените во средното образование се веќе на нивните трансакциски сметки, додека за платите на вработените во основното образование, Министерството за образование и...