Ознака: наспроти

Партискиот наспроти граѓанскиот активизам – кој нуди пореален просперитет

Во пресрет на предвремените парламентарни избори, закажани за напролет идната година, во домашната експертска јавност се отвораат неколку концепти и размислувања кој всушност би...

Рускиот „с-400“ наспроти американскиот „б-21“?

САД развиваат нова генерација стелт-технологија како одговор на брзата модернизација на руските и кинеските технологии за противвоздушна одбрана Воздухопловните сили на САД се подготвуваат за...

Рационалниот песимизам наспроти невтемелениот оптимизам

Проблемот не е само да сфатиме што ни се случува туку наедно и да имаме моќ да го поминеме она што ни се случува....

Музиката наспроти предрасудите

Во првите години по создавањето, младата држава Израел почнала да се гради од нула. Под напливот на фашизмот и антисемитизмот, Евреите протерани од различни...