Ознака: насочување

Надежта значи правилно животно насочување

Етика за млади Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и кога...

Државата двапати губи поради непостоење кариерно насочување

Причината за недостигот од работници не е иселувањето на младите, туку иселувањето е резултат на огромниот расчекор помеѓу потребните занимања и понудата на кадар...