12.8 C
Skopje
3.12.2021 - 14:50

Ознака: наслови

Ќе видиме десет култни наслови од Југословенската кинотека

Централна тема во септемвриската програма на Кинотеката на Македонија ќе бидат дигитално реставрираните култни српски филмови (од југословенската ера). Десетте извонредни наслови се дел...

Уметница раскажува приказна за карантинот преку наслови од весници

Уметницата Татјана Труве подигна копија од францускиот весник „Либератион“ кон средината на март и наиде на апокалиптична насловна страница со наслов: „Еден ден претходно“....

Нови наслови од „Прашки ракописи“

„Процесот на Слански и други чешки судбини“ и „Храбал - тажниот крал на чешката книжевност“ се двата нови наслова во едицијата „Прашки ракописи“ на...