5.1 C
Skopje
11.12.2019 - 13:30

Ознака: наследство

Името е исконско наследство

Има една мала земја со божествено име - Македонија. Jа нарекуваат уште библиска и света. Мала по територија, но со блескаво историско, културно и...

Само мал дел од наследниот имот во полошко им припаѓа на...

Според истражувањето на тетовска невладина организација само 13 отсто од испитаните триста жени во полошкиот регион имаат наследено имот, додека останатите се откажале поради...

Аманетот на хероите

Затоа е добро кога на 9 мај претставници на политичките партии и функционери ќе говорат или оддаваат почест во спомен на загинатите, да се...

Адвокатите ги собираат милионите на Принс, додека наследниците не добиле ниту...

Наследниците на Принс уште не добија ниту еден долар од богатството на славниот музичар, кое се проценува на безмалку 200 милиони долари, и по...

Демир Хисар – град со недоволно истражено културно наследство

Не случајно оваа општина е град на културата на Македонија за 2018 година. Тука се манастирот „Свети Јован Претеча“, црквите „Св. Јован Богослов“ и...

Хрватите се противат на монтенегризацијата на Бока Которска

За Бока денеска велат дека е разгледница на Црна Гора. Во неа се наоѓа 60 отсто од културното наследство на Црна Гора. Ова наследство...