Ознака: насилни протести

Нова опрема за заштита од насилни протести

Припадниците на Посебната единица за поддршка (ПЕП) при Министерството за внатрешни работи добија специјалната полициска опрема. Опремата е обезбедена преку финансиската донација на Владата...

Солзавец, гумени куршуми и апсења на протестите во Хонг Конг

Протестите во Хонг Конг денес екалираа, кога демонстрантите се обидоа да влезат во зградата на парламентот, а полицијата со интервенции работи за да го...