13.8 C
Skopje
21.9.2021 - 6:57

Ознака: населението

Сушното лето повторно ја секнува водата за пиење

Одредени општини веќе алармираат за недостиг од вода за пиење и воведуваат рестриктивни мерки, а загрижува фактот што дождови, кои би можеле реално да...

Пописот на населението се одложи, и?

Веднаш да напоменам дека, како прво, се поставуваат дилемата и прашањето дали тој ќе се спроведе и во новиот термин, зашто невообичено е таква...

Што е попис на населението

За „Нова Македонија“м-р Дончо Герасимовски Темата за попис на населението, домаќинствата и становите е присутна и доста актуелна особено по прекинатиот, незавршен и поништен попис...

Земјоделството и управувањето со економските кризи

Проф. д-р Борис Анакиев Една од карактеристичните особини на економската конјунктура во дваесет и првиот век е дека поради опаѓање на порастот на населението,...