Ознака: Народен

Народен херој или жетон број 61?

Зборот „пес“ не лае (Жерар Женет) Еве, за денес, уште еден фалсификуван поим. Тоа е изразот „народен херој“, од новите политичари преименуван во „историска личност“....

Завршува вториот дел од реконструкцијата на улицата Народен фронт

Завршува реконструкцијата на вториот дел од улицата Народен фронт во населбата Капиштец. Со реконструкцијата целосно се уредува коловозот, на површина од вкупно 11.542 квадратни метри,...

Народен театар во Приштина: За косовските власти сме институција што нема...

Народниот театар во Приштина, со седиште во Грачаница, во октомври одбележува јубилејни 70 години постоење. Јубилејот ќе биде одбележан на 8 октомври, со премиера...