4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 20:36

Ознака: народен правобранител

Годишен извештај на Народниот правобранител за 2017-та

Казнено поправните установи во Македонија имаат лоши материјални услови за сместување на притворените и осудените лица, како и сериозен недостаток на професионален и стручен...

Омбудсманот спроведува истражување за децата на малолетничките од домовите

Народниот правобранител спроведува посебно истражување каде завршуваат децата на малолетничките од домовите кои се пораѓаат на Гинекологија, најави денеска заменик наародниот правобранител Васка Бајрамовска-Мустафа. -...

Отворена постапка за постапувањето на полицијата на протестите пред Собранието

Народниот правобранител отвори постапка и будно ги следи настаните за постапувањето на полицијата на протестите пред Собранието на Република Македонија против Договорот со Грција...

Народниот правобранител ја има поддршката од граѓаните и институциите

Најдоброто нешто што може да им се случи на земјите со различности е некоја институција која може да ги сплоти. Институцијата омбудсман се обидува...