0.8 C
Skopje
21.1.2022 - 12:18

Ознака: народен правобранител

Родителите и учениците мора да бидат слушнати дали се подготвени за...

Според народниот правобранител Народниот правобранител, имајќи го предвид јасно изразеното незадоволство од страна на граѓани/родители и ученици во однос на најавената реформа во образованието –...

Зибери: Дигитализацијата мора да се заснова на добра процена на можностите...

Народниот правобранител укажува дека осовременувањето на основното образование и воведување на реформи во насока кон дигитализација на наставниот процес, мора да се заснива на...

Преку електронска адреса ќе може да се пријавуваат прекршувања за време...

Народниот правобранител ги информира граѓаните дека активно ќе го следи процесот на спроведување на пописот, за целиот период на неговото времетраење од 1 март...

Собранието го избра Насер Зибери за народен правобранител

Иако Насер Зибери не успеа да стане да стане првиот премиер Албанец, се избори за функцијата Народен правобранител. Го предложи ДУИ, а Собранието го...

Насер Зибери е кандидат за народен правобранител

Насер Зибери со седум гласа „за“ е утврден за предлог-кандидат за народен правобранител, на предлог на ДУИ, додека Собраниската Комисија за прашања на изборите...

Одговорноста за децата е на целата заедница

Народниот правобранител за „Недела на детето“ Сите држави членки на Организацијата на Обединетите Нации (ООН), првата седмица од месец октомври ја одбележуваат како Недела на...

Бесплатна телефонска линија на Народниот правобранител за пријавување повреда на избирачкото...

Во канцеларијата на Народниoт правобранител денеска во периодот од 7 до 21 часот ќе функционира беслатната телефонска линија: 0800-54321, на којашто граѓаните ќе можат...

Државата не смее да дозволи децата да бидат одвоени од родителот...

Народниот правобранител со големо внимание ги следи мерките на Владата во врска со пандемијата на вирусот ковид-19, и во таа насока остварувањето на правата...

Народен правобранител: Затворениците се изложени на нечовечен третман и негрижа

Скинати ќебиња, распаднати душеци, тоалети надвор од затворската зграда, негрижа за здравјето на затворениците и нехуман третман од страна на затворските службеници се дел...

Отворена телефонска линија кај Омбудсманот за пријавување повреди на избирачко право

Граѓаните денеска на денот на одржувањето на првиот круг од Претседателските избори 2019, и предвремените избори за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново...