1.8 C
Skopje
2.12.2021 - 21:08

Ознака: нападите

Хакерите не избираат ниту време ниту локација за остварување на своите...

Сведоци бевме како во периодот на ковид-пандемијата беа хакирани веб-сајтот на Министерството за здравство, веб-страниците на Министерството за образование и наука, Врховниот суд и...

Срби сѐ помалку, а нападите врз нив сѐ посилни

Последните денови во Хрватска, припадниците на суверенистичката и националистичка десница ги зачестија нападите на етничка основа кон српското малцинство ХРВАТСКА Од крајот на војната во Хрватска...

Зачестени нападите од сајбер-криминалците

Според Интерпол, зголемен е бројот на сомнителни домени што во своето име ги содржат термините коронавирус, ковид-19 и слични називи со цртички помеѓу нив....