Ознака: намалување

Здрава храна – Бел и шарен грав за намалување на шеќерот...

Белиот грав, кој е најпознат на нашето поднебје, е еден од најконсумираните видови грав во светот. Се консумира речиси исто колку и оризот. Храната...

Зелен билет или бесплатен јавен превоз за намалување на загаденоста

Главниот град на Бугарија воведе зелен билет со кој граѓаните, за речиси половина евро, имаат можност да патуваат цел ден, колку пати сакаат и...

Kружни текови за намалување на сообраќајниот метеж?

Експертите за сообраќајна проблематика немаат единствено мислење дали на Скопје му требаат повеќе улични кружни текови или да се бараат други алтернативи. Мадрид има...

Совети за намалување на вишокот работи во домот

Чувањето непотребни предмети, кои „можеби некогаш ќе ти се најдат“, прави домот да ни е претрупан и неудобен. Кога ќе се ослободите од вишокот...

Се намалува цената на парното

Вкупниот трошок за топлинска енергија за потрошувачите на БЕГ се намалува за шест отсто, за потрошувачи на ЕЛЕМ „Енергетика“ во општината Гази Баба за...

Колку реално е намалувањето на невработеноста?

Според Државниот завод за статистика, за период од една година бројот на лица без работа се намалил за над 35 илјади, но дилемата е...

Атина не прифаќа ново намалување на пензиите

Грчкиот парламент гласаше против новата рунда на намалување на пензиите што од први јануари требаше да стапат во сила. Пратениците едногласно го отфрлија предлогот...