7.5 C
Skopje
14.12.2019 - 4:54

Ознака: намали

Декарбонизацијата на старите мотори може да го намали загадувањето

Во пресрет на зимската сезона, кога веќе концентрацијата на штетни честички во воздухот е зголемена, придонесот кон загадувањето од страна на дотраените возила, особено...

Загадувањето ги намали цените на половните возила

По најавите дека во Србија ќе биде забранет увоз на автомобили со стандард еуро 3, драстично се намали побарувачката за овој вид половни возила....

Се намали невработеноста или заминаа работоспособните?

Експертите укажуваат дека е многу проблематично да се процени колкава е реалната стапка на невработеност, особено ако се земат предвид структурата, образованието и вештините...

Државата да ја намали скапата администрација

Сеопштата слика во нашата држава во овој период е зафатена со грандиозната афера „Рекет“, која очигледно длабоко ја потресува (веќе и онака потресената) РС...