Ознака: налепница

Македонскиот филм „Налепница” квалификуван за „оскар“

„Налепница” на Георги Унковски е избран за најдобар краток филм на 18-та издание на Меѓународниот фестивал за краток филм „Ин д палас”. Софискиот „Ин...

Награда за македонскиот филм „Налепница“ на Георги Унковски

Добри вести во услови на криза Македонскиот филм „Налепница“ доби награда на фестивал во Бруклин. Наградата за филмот на Георги Унковски, кој е прогласен за...

Премиерно прикажан краткометражниот филм „Налепница“

  Премиерата на краткометражниот игран филм „Налепница“, по сценарио и режија на Георги М. Унковски, во продукција на „Синема Футура“, се одржа во средата во...