Ознака: надомест

Фудбалерките на САД бараат надомест од 67 милиони долари

Тие тврдат дека Американската фудбалска асоцијација (УССФ) исплатите ги базирала врз „родови стереотипи“ и бараат од судот да пресуди во нивна корист Женската фудбалска репрезентација...

Се поништува лустрацијата, оштетените можат да тужат за надомест на штета

На денешната седница Владата го усвои предложеното законско решение на Министерството за правда со кое одлуките од лустрацијата и правните последици ќе станат ништовни....

И армијата ќе се вклучи во борбата против свинската чума?

Околу 18.000 свињи се одгледуваат без биосигурносни мерки во земјава и селските семејства ќе треба да ги заколат за што ќе добијат надомест од...

Работниците не се ни борат за надомест за прекувремена работа

Ако без оправдани причини работодавците не им ги обезбедат на работниците правата во согласност со законот и колективниот договор за исплата на прекувремените часови,...

За сурогат-мајчинство би се плаќало до 15.000 евра

Измените на Граѓанскиот законик во Србија ќе дозволат сурогат-мајчинство, со исплата на соодветен надомест за жената што ќе го носи и роди детето, за...

МТСП: Се воведува траен надоместок за невработен родител којшто се грижел...

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека со социјалната реформа се воведува траен надоместок за невработен родител којшто се грижел за дете со...

За трето дете надомест од 9.450 евра

Во Албанија во првиот квартал од годинава е забележан историски негативен рекорд на природниот прираст. Ова беше причина албанската влада да донесе нови мерки...

Со новите измени на законот за стечајци уште 1.600 лица ќе...

Нови измени на т.н. закон за стечајци разгледуваше денеска собраниската Комисија за труд и социјална политика, кои треба да овозможат правото на надомест да...

Пченицата се откупува за 8,5 денари по килограм

Откупната цена на пченицата се движи околу 8,5 денари со ДДВ за килограм, велат производителите и додаваат дека никој не плаќа од девет до...

Во Србија од 1 јули ќе следува надомест за трето и...

Од 1 јули родителите во Србија за трето дете ќе добиваат месечно по 12.000 динари во наредните десет години, а за четврто дете 18.000...