Ознака: надоместок

Србија, Црна Гора и Романија ослободени од надоместок за услуги на...

Владата на денешната седница донесе одлука за ослободување од плаќање на надоместок за услуги за прелети и за терминални услуги во воздушниот простор на...

МТСП: Надоместокот за попреченост од наредната година ќе се покачи 15...

Во однос на барањето за зголемување на надоместокот заради попреченост, министерката Шахпаска изјави дека е предвидено покачување на износот за најмалку 15 проценти. Поради...

Заев: 1.100 стечајци ќе можат да добијат надоместок од 9.242 денари

Премиерот Зоран Заев и министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, на заедничка прес-конференција, го претставија новиот предлог на Законот за материјално обезбедување...

Авиокомпаниите мора да им платат надомест на патниците за откажани летови

Авиокомпаниите треба да им плаќаат на патниците надомест за откажани летови во случај на штрајк, кои се составен дел од бизнисот. Администрациите мора да...

Одредени категории родители ослободени од надоместок за градинка во општина Аеродром

Општина Аеродром ослободи одредени категории родители од месечен надоместок за престојот на нивните деца во детските градинки. Оваа одлука е изгласана на денешната седница на...

Мобилни тимови за помош на пензионерите

Секојдневието низ призма на најранливата категорија граѓани На кој начин и како пензионерите го пребродуваат секојдневието, поврзано со вонредната состојба за справувањето на земјата со...

Исклучените од парно од април нема да плаќаат фиксен надоместок

Од април исклучените од парно греење повеќе нема да плаќаат фиксен надоместок, предвидуваат новите предлог-правила за снабдување со топлинска енергија што денеска на седница...