15.8 C
Skopje
20.4.2019 - 13:18

Ознака: Наде Проева

Името Македонија од античко време до денес

По пропаѓањето на античкиот свет и менувањето на политичката состојба како на Балканот така и во цела Европа, почнуваат процесите на етногенеза на современите...