-2.3 C
Skopje
27.1.2022 - 8:50

Ознака: надеж

Заедништво, спокој, истрајност, надеж…

Божиќните празници нека испратат порака на заедништво и обединување. Огнот на сплотувањето и спокојот да ги огрее сите, зашто само сплотени и единствени можеме...

Пет причини за надеж во Унијата

Добри основи за оптимизам на ЕУ во 2022 година Новиот сојуз меѓу Берлин, Париз и Рим внатре во ЕУ, како и новата влада во Германија,...

Надеж и оптимизам за 2022 година?

Што покажуваат резултатите од најдолготрајното глобално истражување во светот, со кое се мерат индексот на надежта, индексот на среќата и трендот на очекувања за...

Балканот меѓу старите ветувања и новата надеж

Според нацрт-документот што треба да го усвојат европските министри, се констатира дека проширувањето претставува стратегиско вложување во мир, демократија, просперитет, безбедност и стабилност во...

Надеж кон Љубљана, клучот сѐ уште ќе биде во Софија!?

„ЕВРОИНТЕГРАТИВНИ“ ОЧЕКУВАЊА ОД СЛОВЕНЕЧКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО НА ЕУ Словенечката поддршка за македонските евроинтеграции се чинеше силна и недвосмислена, сѐ до пролетната епизода со фантомските нонпејпери за...

Година на изгубена надеж

За тоа колку Западен Балкан е мал и безначаен во очите на глобалните политички играчи покажува и однесувањето на Европската Унија во однос на...

Компаративниот приод за хонгконшкиот грип и за ковид-19 ќе ни даде...

По објавувањето серија текстови во врска со хонгконшкиот грип во земјава во декември 1969 година и направената споредба со идентичните случувања со актуелната ситуација...

Искушенија и црковна надеж

МПЦ доби двајца нови владици, духовно растени во македонските манастири. Верниците и народот на нивните хиротонии извикуваа: „Достојни“. Токму тоа и се очекуваод нив,...

ЛОИ ќе испратат нова порака за заедништво, но сега и за...

Премногу е рано да се шпекулира за Игри без гледачи, но, повторно, олимпискиот дух би бил во најдобро издание со полни стадиони. Остануваме посветени...

Се надевам дека носиме ведрина и надеж во овој и ваков...

Стојчевска учествуваше на првото издание на овој фестивал, кој се одржа во Беране, Црна Гора, под слоганот „Тие“, а периодов таа учествуваше и на...