Ознака: награда 4 ноември

Петар Мирчевски: Битолската публика ме направи тоа што сум

Ако не беше битолската публика немаше да бидам ни јас она што сум. Затоа ви благодарам и ви се поклонувам, рече актерот Петар Мирчевски...

Врачени четвртоноемвриските награди на Битола

На факултеот за информатичко општество во Битола денеска беа врачени највисоките општински признанија, нагрдата „4 Ноември“. Годинашната награда на Општината Битола за животно дело му...

Наградата „4 Ноември“ за животно дело за Петар Георгиев – Калица

Битола утре одбележува 76 години од ослободувањето. Во пресрет на утрешниот празник Управниот одбор на фондот за доделување на четвртоноемвриските признанија донесе одлука годинашната...