Ознака: награда браќа миладиновци

Претставени номинираните поети од потесниот круг за наградата „Браќа Миладиновци“

„Потпис: трепетлика“ на Ана Стојановска (Три), „Големата прегратка“ на Павлина Атанасова (ПНВ Публикации), „Девет преобразби во чудната шума“ на Пандалф Вулкански (Темплум) и „Сватови...

Средба на Пендаровски со организаторите на Струшките вечери и со поетесата...

По завршувањето на еминентниот меѓународен фестивал Струшки вечери на поезијата, денеска претседателот Стево Пендаровски ги прими директорот на фестивалот Тодорче Тасевски и претседателката на...

„Човек“ на Јовица Ивановски победник на наградата „Браќа Миладиновци“

Добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2019 година на „Струшките вечери на поезијата“ е Јовица Ивановски за книгата „Човек“. Во најтесниот избор за наградата влегоа...

Биљана Стојановска номинирана за наградата „Браќа Миладиновци“

Биљана Стојановска е номинирана за годинашната награда „Браќа Миладиновци“, за книгата „Стан што се распаѓа“, во рамки на 58-те „Струшки вечери на поезијата“. Авторката и...