21.1 C
Skopje
25.8.2019 - 9:13

Ознака: наводнување

Итно наводнување за да не останеме без храна

Високите температури особено ги погодија пролетните култури, како што се сончогледот, пченката и градинарските култури на отворено. Не се поштедени ниту овошките, а топлата...

Системите за наводнување се од времето на Тито

Повеќето од системите за наводнување се изградени уште во времето на поранешна Југославија, а од осамостојувањето нови системи воопшто не се градени што, пред сѐ, се...

„Стрежево“ подготвено за сезоната за наводнување

Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола е целосно подготвено за сезоната за наводнување. Во акумулацијата на „Стрежево” во моментот се акумулирани вкупно 105.000.000 кубни метри...

Нов современ систем за наводнување за земјоделците од Ранковце

Љупчо Николовски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство со претставници од Делегацијата на Европската унија денеска ја посети општина Ранковце, една од локациите за...

Тешко оштетен системот за наводнување „Кичевско поле“

Полноводната Треска најмногу го оштети цевководот токму на местото каде што тој започнува и од каде што потоа подземно продолжува во поголемиот дел од...