9.8 C
Skopje
24.10.2021 - 4:34

Ознака: набавки

Компаниите ја губат довербата во системот за јавни набавки

Двете најчести причини поради кои фирмите ретко или никогаш не се обраќаат до Државната комисија за жалби по јавни набавки се недовербата и висината...

За пациентите со ретки болести обезбедена и предадена терапија за три...

Министерството за здравство информира дека се обезбедени и предадени таблетарните лекарства за лицата со ретки болести за месеците април, мај и јуни. - Оваа група...

Mакедонските компании сметаат дека има корупција во јавните набавки

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена во однос на првото полугодие. Гледано на годишно ниво, во дури 32...

Филипче: Нема да дозволиме недостиг на инсулин

Министерот за здравство Венко Филипче рече дека ресорното Министерство нема да дозволи да се појави недостиг од каков било вид инсулин, сė до набавката...

Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Минатата година, општините потрошиле 80 милиони евра за јавни набавки, што е за 44 отсто помалку од претходната година, покажува базата со податоци за...