26.1 C
Skopje
24.8.2019 - 20:41

Ознака: мф

МФ: Измени на Законот за јавен долг со цел поголема транспарентност

Поголема транспарентност, усогласување со меѓународните практики и поголем креидбилитет кај меѓународните институции и инвеститори се очекуваните ефекти од измените на Законот за јавен долг...

МФ: Измени во законот за поголема заштита на корисниците на осигурителни...

Oсигурителните компании ќе бидат обврзани, во рок од пет дена, сите измени што ги прават во општите и посебните услови на полисите за осигурување...

Шест и пол милиони евра за општините за инфраструктура и градинки

Општините ќе можат да аплицираат за 6,5 милиони евра за инфраструктурни проекти преку Проектот за подобрување на општински услуги. Јавниот повик ќе биде објавен во...

МФ: Јавниот долг зголемен, но во рамки на ланскиот

Јавниот долг на Македонија во вториот квартал од годинава за 0,1 процент го надмина ланското ниво, кога прв пат беше намален по девет години...

Обезбедени 10 милиони евра за патот Крива Паланка – Деве Баир

Обезбедени се 10 милиони евра преку Европската банка за обнова и развој за рехабилитација и проширување на патната делница Крива Паланка - Деве Баир...

МФ: Реализирани 72 капитални проекти за подобри услови за живот во...

Градинка, јавни објекти, водоводна мрежа, локални патишта - се дел од капиталните инвестиции реализирани изминатата година, преку Проектот за подобрување на општински услуги што...