Ознака: мурали

Силата на ирачките жени ги бојадиса ѕидовите на Багдад

  Силата на ирачките жени кои зедоа водечки улоги во протестите што го зафатија Ирак во октомври, се слави низ големите мурали насликани низ главниот...

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е...

Струмица доби мурали на пречистителната станица за вода

Инспирирани од значењето на водата, впечатливите дела ги насликаа уметниците: Филип Конески, Маријан Димиќ, Драган Китановски-Драш, Блаже Атанасков и Ване Костуранов Струмица доби нови мурали,...