0.8 C
Skopje
21.1.2022 - 10:12

Ознака: Мунк

Музејот „Мунк“ во Осло се отвори по деценија неуспеси

Новиот објект од 13 ката го враќа огромното наследство на норвешкиот мајстор од 28.000 дела Новиот музеј посветен на норвешкиот уметник Едвард Мунк се наоѓа...

Дишењето на луѓето го избледува „Крикот“ на Мунк

Истражувачите забележаа распаѓање на жолтата боја, базирана на кадмиум, апелирајќи до луѓето дека е потребно итно да престанат да дишат во близината на славното...