Ознака: мтсп

Вработените во градинките ќе добијат цела априлска плата иако штрајкуваа, се...

Претставниците на Министерство за труд и социјална политика (МТСП) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) денес ги потпишаа измените на колективниот договор...

МТСП и СОНК повторно ги приближуваа ставовите, се надеваат на договор...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска изјави дека ги приближуваат ставовите со Синдикатот за образование наука и култура (СОНК) и оти...

Нова преговарачка средба меѓу МТСП и СОНК договорена за 17 мај

Барањата што се дел од одлуката за штрајк на вработените во градинките и прашањето за платите на вработените за време на штрајк биле тема...

МТСП: СОНК ги става личните интереси пред интересите на децата​

Со одлуката за продолжување на штрајкот СОНК повторно ги става личните интереси пред интересите на децата и учениците. Затворените градинки и училишта не носат...

Тренчевска: На вработените кои штрајкуваат ќе им бидат исплатени само придонеси

На вработените во образованието и детските градинки кои штрајкуваат државата ќе им исплати само придонеси, порача министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска....

Тренчевска: Во 25 градинки воопшто нема штрајк

Во 25 градинки во државата воопшто не се штрајкува. Штрајкуваат останатите 50 установи, односно 45 проценти заклучно со вчерашниот ден. Сите градинки функционираат речиси...

Неделков: Се преговара во пакет за училиштата и градинките, без договор...

Претседателот на СОНК на својот фејсбук-профил утрово напиша дека денеска е четврти ден од почетокот на штрајкот во градинките и училиштата, без понуда за...

Вработените во градинките за 5 години добија повисока плата за 21...

Најголем дел од детските градинки работат и ги згрижуваат децата, мал дел градинки во Гази Баба, во Бутел и една градинка во Карпош не...

Градинките ќе работат и за време на штрајкот, уверуваат од Министерството...

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) ја известува јавноста и родителите дека сите предучилишни установи ќе продолжат да ја обавуваат својата дејност и...

Шахпаска: Предлог-граѓанскиот буџет на МТСП изнесува 50,6 милијарди денари

Министерката за труд и социјална политика (МТСП), Јагода Шахпаска, денеска го претстави Предлог-граѓанскиот буџет на ресорното министерство за 2022 година, кој изнесува 50,6 милијарди...