Ознака: МСУ

Деца го преплавија Музејот на современата уметност

Првиот меѓународен фестивал за литература за деца и илустрација „Литера“ се одржа викендов во Музејот на современата уметност во Скопје. Според организаторите, во време...

Грчкиот „Екатимерини“ пишува за нашиот МСУ

Гиота Мирциоти пишува за Музејот на современата уметност во Скопје во својот текст за еден од најтиражните грчки весници „Екатимерини“. Во текстот таа се...

Изложбата „Ослободување на просторот“ во МСУ

Вечерва, со почеток во 20ч., во Музејот на современата уметност во Скопје, ќе се одржи отворање на проектот и изложбата „Ослободување на просторот“, која...

Промоција на „Големото стакло“

Промоција на списанието „Големото стакло“ ќе се одржи вечерва, во 20.30 часот, во Музејот на современа уметност. Списанието првпат е издадено во 1995 година...

Изложба „Подарени дела од Чехословачка“ во МСУ

Вечерва со почеток во 18 часот во Музејот на современата уметност ќе биде отворена изложбата „Подарени дела од Чехословачка“ каде ќе бидат претставени 65...

Изложба на интерактивна уметност во Скопје

Денеска во МСУ почнува фестивалот „ПлејОК Аркадија 2018“ Во организација на Британскиот совет, од денеска до 4 ноември, во Скопје ќе се одржува изложбата на...

Културата тоне, но духот сѐ уште го одржуваме

ПРАЗНИ ВЕРБАЛИЗМИ По предавањето на Рикардо Пасони, и изложбите: „Блек ро мемори“, „Конекции во колекциите“ и „Вон…“ Натали Р. Павлеска Пристигнав малку порано на предавањето во Музејот...

„Италијанско-македонски паралели“ во МСУ

Утре, со почеток во 18.30 часот, во Музејот на современата уметност во Скопје, ќе биде отворена изложбата со наслов „Конекции во колекциите - италијанско-македонски...

Нов албум на „ФИН Проект“ ќе прозвучи во МСУ

Во Музејот на современата уметност во Скопје вечерва, со почеток во 20 часот, членовите на групата „ФИН Проект“ ќе го промовираат својот нов албум...

Графичката колекција на МСУ во публикација

Публикацијата ги опфаќа делата на авторите што ја обележале историјата на ликовната сцена во 20 век: Ханс Хартунг, Виктор Вазарели, Андре Масон, Бернард Бифе,...