Ознака: МСУ

Предавање на уметникот Немања Цвијановиќ во МСУ

Музејот на современата уметност, во рамките на Интердисциплинарната програма, продолжува со предавања под наслов „Без/редие во светот на уметноста“. Денеска, во 19 часот, предавање...

„На тенок мраз“ во МСУ

Двесте карикатури фрлаат поглед на опусот на Лазо Плавевски Изложбата на карикатури „На тенок мраз“ на Лазо Плавевски ќе биде отворена на 16 април, во...

„На тенок мраз“ – изложба на карикатури од Лазо Плавевски во...

В сабота во 12 часот ќе биде отворена изложба на карикатури од Лазо Плавевски во Музејот на современата уметност – Скопје. Куратор на поставката...

Предавање за кондензирачките линии на небото во МСУ

Во рамките на интердисциплинарната програма „Без/редие во светот на уметноста“ во Музејот на современата уметност, Владимир Јанковиќ, професор по хуманистички науки на Универзитетот во...

„Пејзажи на восхитот“ самостојна изложба на Дарко Алексовски во МСУ –...

На 8 април (петок), во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба „Пејзажи на восхитот“ (Landscapes of Astonishment) на уметникот Дарко Алексовски, еден од...

„Аквизиции – донации 2017-2021“ во МСУ

Изложбата „Аквизиции - донации 2017-2021“ е отворена во Музејот на современата уметност. Куратори на поставката се кустос Ива Димовски и кустос-соработник Бојана Јанева. Во...

„Најново нормално“ викенд-прошетка низ изложбите на МСУ

Прошетката е предводена од Бојана Јанева, која преку своето долгогодишно искуство како историчарка на уметноста се вложува кон промовирање и доближување на уметноста и...

МСУ стана членка на единствената глобална мрежа експерти од музејската дејност...

Музејот на современата уметност – Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност – ЦИМАМ, во која членуваат директори...

Разговор со уметникот Хива К од Ирак во МСУ

Уметник Хива К од Ирак, вечерва, во 20 часот, со физичко присуство ќе одржи разговор со публиката во Музејот на современата уметност. Разговорот е...

Се отвора меѓународната изложба „Сè што ни е заедничко“ во МСУ...

Во Музејот на современата уметност - Скопје в сабота, со почеток во 13 часот, се отвора меѓународната изложба „Сè што ни е заедничко“. Кураторки...