Ознака: МРП вакцини

Филипче: Ниту едно дете нема да биде примено во градинка и...

Ниту едно дете нема да биде примено во градинка и во училиште невакцинирано. Најдовме и одлуки на Уставниот суд, што претходно одлучувал по претставки...

ОЈО издаде наредба за обезбедување на МРП вакцините со погрешни декларации

Постапувајќи по наредбата издадена од Основното јавно обвинителство Скопје, Министерството за внатрешни работи го извести надлежниот јавен обвинител дека во простории во правното лице...

Филипче: Ќе соработуваме со ОЈО за да се расчисти аферата со...

Вакцините за мали сипаници беа со уреден рок, а тоа што се вклучува Основното јавно обвинителство во случајот, го поздравувам. Ќе бидеме достапни за...

Антивакциналната кампања причина за епидемијата на морбили во САД

Епидемија на морбили започна да го тресе северозападот на САД, откако во медиумите се појавија информации дека лицата одговорни за јавното здравство во овој...

Филипче: Рокот и квалитетот на вакцините е добар, казна за веледрогеријата...

Oфицијалните претставници на компанијата „Глаксо Смит Клајн“, имаа увид во самата вакцина, пакувањето и рокот. Не уверија дека тоа е нивен производ, дека рокот...

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на...

Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје со клиничка...

Градинката ,,Бамби” од Македонска Каменица воведува превентивни мерки за заштита од...

Како резултат на актуелната состојба со појавата на морбили во детските градинки во државата, Јавната општинска установа детска градинка „Бамби“ од Македонска Каменица донесе...

МЗ: Вчера и денеска 990 деца примиле МРП вакцина

Во текот на вчерашниот и денешниот ден 990 деца примиле МРП вакцина. Во моментов, нема нови потврдени случаи на новозаболени лица од морбили (мали...