Ознака: мрежи

Во Охридското Езеро одземени 17 рибарски мрежи со околу 680 парчиња...

Во Охридското Езеро се пронајдени и одземени 17 рибарски мрежи со околу 680 парчиња рибен улов, при зајакнати мерки и активности што ги спровела...

Суицидални провокации насочени кон најмладите

Тик ток е една од најпопуларните апликации на светот. Симната е повеќе од милијарда пати и со тоа станува сѐ повлијателна за нејзините корисници....

Сандра Булок ги избегнува социјалните мрежи

Сандра Булок не е најголема обожавателка на интернет и на социјалните мрежи поради филмот „Нет“, во кој глумела во дамнешната 1995 година, признала таа...

Човек да се наежи од предатори на социјалните мрежи

Според неодамнешното истражување на „Секјурити“, од сите социјални мрежи, на Јутјуб има најголема веројатност децата да бидат сајбер-злоупотребувани, со 79 отсто, потоа на Снепчет...

Долги пипалата на балканските криминални мрежи

Европа е најчестото одредиште за балканските криминални организации, а тоа го покажуваат и бројот на уапсените лица и количеството запленети наркотици. Специјалност за балканските...

Се претвораме ли во зависници од социјалните мрежи?

Сѐ помала е границата меѓу интимното и јавното или, пак, во некои случаи таа полека се брише, поради тоа што нашите интереси и избор...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Станува ли интернетот ...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Неодамнешниот петчасовен пад на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм и Ватс ап, беше планетарна демонстрација на фактот дека веќе...

Пожарите се разгоруваат и на социјалните мрежи

Социјалните мрежи одамна станаа политичка алатка за балканските политичари за придобивање на довербата од граѓаните. Во регионални рамки, најактивни на социјалните мрежи се Еди...

Светските лидери немоќни да го заштитат здравјето на граѓаните

Според анализата на Политехничкиот универзитет во Валенсија и на ЦКЕ, европските, но и светските политичари не успеале да ги искористат потенцијалот на социјалните медиуми...

Од Охридското Езеро извадени над 200 потонати рибарски мрежи

Преку спроведена акција од Охридското Езеро беа извадени вкупно 230 потонати рибарски мрежи со должина од околу 12 километри. Станува збор за потонати мрежи, кои...