Ознака: мото

„Движења, патеки“ – мото на годинашниот „Астерфест“

Петнаесеттото издание на струмичкиот интернационален фестивал за краток филм „Астерфест“ ќе се одржи целосно онлајн, од 28 до 31 август, со акцент на филмските...

„Погледни под површината“ – мото на третиот „Дримшорт“

Неговите организатори меѓу другото посочуваат дека „под површината се крие магијата на филмот и цели нови универзуми, или коригирани рефлексии на светот во кој...

„Прво леб, па морал“ – мото на „Акто“

Изјавите, мислите, размислувањата, текстовите, претставите на Брехт повеќепати биле инспирација за изданијата на фестивалот за современи уметности „Акто“. Мотото годинава е Брехтовиот афоризам „Прво...

Под мотото „Пријателство“ одбележан Светскиот ден на џудото

На овој голем ден за џудото сакам да им порачам на сите џудисти и нивните тренери: „Не поставувајте си граници! Колку повеќе сонувате и...